Abeceda

A B C D E F G H CH I J K L
M N O P R S T U V W Z

Ztrácíte se v nabídkách, chcete se vyznat v základních pojmech každého cateringu?
Využijte k tomu náš slovník!

APERITIV

„Dáme si aperitiv, ať nám ještě trochu vyhládne?“
Věta, kterou znáte od prarodičů, nejlépe vystihuje podstatu celého rituálu.
Úkolem aperitivu je nachystat chuťové buňky na nadcházející hostinu,
povzbudit žaludek a zpříjemnit čekání na servírování pokrmu.
Aperitiv může být alkoholický i nealkoholický, naši hosté mají nejraději
Prosecco Bedin DOC, Hugo Spritz a Campari.

Aperitivu by mělo být skutečně jen malé množství.
Jeho protějškem pak je digestiv, který se podává na závěr.
Aperitiv se často plete s welcome drinkem, který může vypadat podobně,
v rámci eventu či hostiny se ale jedná o zcela jinou záležitost.
Welcome drink se nabízí hostům hned po příchodu a doprovází je pak
po celou cestu ke stolu. Na významných eventech a společenských akcí
by měla být možnost welcome drink v rámci společenských konverzací doplnit.

BBQ

BBQ milujeme a během léta ho rádi zapojujeme jak do zahradních slavností,
tak svatebních cateringů a street food hostin po celé Praze a okolí.
K našim nejlepším receptům patří grilovaný flap steak s chimichurri.
Na grilu připravujeme i zákusky, třeba grilovaný ananas s vanilkovou omáčkou.
A budete-li chtít, připravíme pro vaše hosty i opékací pruty,
ohýnek a jedinečné špekáčky od řezníka Kloudy.

CATERING PRAHA

Foodway Catering patří k největším pražským cateringům, na trhu je od roku 2014.
Výrobní zázemí a kuchyně má v pražských Kbelích, odkud vyjíždí na lokace po celé Praze a okolí.
Doma je v Národním domě na pražských Vinohradech, exkluzivně pak vaří
na celé řadě dalších lokací jako je Empire Hall, klub Epic atd.

Při zadání hesla catering Praha se ve vyhledávačích na prvních místech neobjevíme.
Namísto placené inzerce za nás mluví skvělé reference a stovky realizovaných eventů
s vysokým hodnocením. Nejradši připravujeme servírované večeře
v kouzelných pražských lokacích. Chcete poradit s jejich výběrem?
Napište nám! Za ty roky známe téměř všechny!

DEGUSTAČNÍ MENU

Výběr chodů v menší gramáži pod taktovkou šéfkuchaře,
to jsou naše degustační menu na různá témata a přání.
Degustační menu párujeme s víny nebo s dalšími nápoji.
Nejraději máme degustační menu inspirována přírodou,
sestavujeme je z aktuálních, čerstvých a lokálních surovin.

ETAŽÉR

Etažéry, popřípadě stojany na cukroví, mohou být porcelánové,
keramické nebo dřevěné, ve všech případech je jejich cílem vykouzlit
na sváteční tabuli dokonalou atmosféru. Etažéry jsou vždy velmi elegantní,
často ručně malované a stojí v centru pozornosti sladkých barů svatebních hostin,
firemních večírků a sladkých cukrárenských koutků určených pro networking.
My je často používáme pro vyskládání slaných kanapek, zákusků, ovoce,
jednohubek a dalších pochoutek. Etažér stojí na stole, obsluha ho nikdy nenosí v ruce.
Naše etažéry mají designy pro různé příležitosti, od zlatého etažéru na svatby,
až po dřevěný etažér na street food akce.

FIREMNÍ CATERING

Firemní catering, to je chutná kapitola založená na dlouhodobé spolupráci,
oboustranné spokojenosti, důvěře a neustálé invenci!
Do kanceláří doručujeme krabičkové obědy i pravidelné, zdravé
a energeticky vyvážené svačiny. Při významných příležitostech připravíme rautové obědy
nebo tematické snídaně. K našim stálým klientům patří Citic, Alteryx,
Astron group, Česká spořitelna a 3L Studio.

GIN & TONIC

Pojďme se podívat na jeden z nejoblíbenějších koktejlů současnosti,
k jehož základní přípravě stačí gin, tonik a led. Obvyklou ozdobou je pak limetka, citron
nebo salátová okurka. Gin & Tonic se servíruje ve vysokém skleněném poháru,
který se před podáváním nachladí v ledové vodě. Nejprve byl určen pro letní večery,
v poslední době se tento původně anglický nápoj servíruje po celý rok.
Barmani Foodway Catering pro vás mají několik jedinečných variant,
například Brockmans Gin s Fever Tree tonikem a ostružinami, makový gin Žufánek
s Bohemsca tonic jalovec nebo růžový gin s třešňovým tonikem

HOSTINA

Hostina je krásné slovo. Je z něj cítit chutné jídlo, spousta chodů,
radost ze společného setkání, ze slavnostní příležitosti. Hostina není tak formální
jako galavečeře, na jejím konci si hosté mění místa, povstává se s plnou číší vína,
připíjí na budoucnost i minulost, slaví se radost z hojnosti i ze života.
A právě proto máme hostiny rádi. Rádi servírujeme pokrmy doprostřed stolu,
často ještě v hrncích a mísách, tak, aby si každý mohl nabrat to, co mu chutná.
Hostiny připravujeme na různá témata a k různým příležitostem, nejradši ale máme ty,
které servírujeme na louce, pod košatými stromy nebo v podloubí vesnických stavení.

CHLEBÍČEK

Obložený chlebíček, nehasnoucí to hvězdu české gastronomie, se řada znalců
snaží zahraničním turistům představit jako open sandwich.
S tím my nesouhlasíme! Naše chlebíčky na domácí vece či celozrnném chlebu
rozhodně nejsou otevřenou bagetou, na kterou někdo zapomněl přiklopit horní část.
Naše chlebíčky, hrdé to součásti všech office cateringů, konferenčních cateringů,
maturitních plesů a dalších společenských příležitostí, žádnou další část pečiva
nahoru nepotřebují. Všechny ty čerstvé a vždy domácí pochoutky
je třeba vidět v celé jejich kráse!

INSPIRACE

Gastronomii musíte milovat, potom k vám nápady přicházejí samy, a to i ve chvílích,
kdy je vůbec nečekáte. Nejvíc nás inspirují ostatní kolegové z gastra,
kteří se nebojí experimentovat, dále pak zahraniční cesty a sezónní výzvy.

JEDNOHUBKY

Jednohubky patří k tradicím české kuchyně. V klasických jednohubkách
bývají často zapíchnutá dřevěná párátka, která drží jednotlivé části,
tj. pečivo, pomazánku a různorodou oblohu, pohromadě. V našich nabídkách ale častěji
najdete kanapky či koktejlové chlebíčky, do kterých párátko rozhodně nepatří.
Zakládáme si na jejich dokonalém vzhledu i chuti, protože právě kanapky jsou první věcí,
kterou na cateringových eventech ochutnáte. Často jsou součástí tzv. flying buffetu,
nejsou založeny na stolech, ale nabídne vám je k welcome drinku naše obsluha.
Kanapky připravujeme ze sezónních surovin, často se inspirujeme i tématy celého eventu.
Kanapky mohou prozradit, v jakém duchu se celá akce ponese.
Naše kanapky vystupují i samy, a to jako kreativní, chuťově dokonalé a vizuálně atraktivní
občerstvení na odpoledních koktejlech a malých občerstveních.
K nejoblíbenějším kanapkám patří vepřová panenka s avokádem, rajčatovou salsou
a koriandrem, na akcích pak jen málokdy chybí hovězí tatarák s hrubozrnnou hořčicí
nebo kozí sýr s marinovanou hruškou.

KONFERENČNÍ CATERING

Toto je opravdu oblíbená disciplína, po našem cateringu hosté v sále neusnou!
Z čerstvých, lehkých a pro trávení jednoduchých surovin připravujeme osvěžující
a na konzumaci velmi jednoduché menu. Základem konferenčního cateringu
je stále ještě coffee break, do kterého zařazujeme osvěžující šťávy a výběr kvalitních čajů.
Pro osvěžení akce přidáváme k obědům life cooking stage a jídlo dokončujeme přímo před hosty.
Konferenční cateringy připravujeme nejčastěji v Národním domě na Vinohradech,
ve Šlechtově restauraci, v DOX+, v České národní bance a dalších lokacích!
Přijedeme za vámi kamkoliv!

LOKÁLNÍ SUROVINY

Podporujeme místní dodavatele, čímž zvyšujeme i  kvalitu svých služeb.
Nakupujeme jejich suroviny, a  to od vyzrálého bílého vína Pinot blanc
z  nabídky našeho hlavního dodavatele vín Kolby z  Jižní Moravy,
až po křehké BIO hovězí maso z  řeznictví MeatPoint,
kde si na BIO kvalitu rozhodně jen nehrají.

Lokální suroviny jsou zárukou nezapomenutelného chuťového zážitku,
na kterém si zakládáme. V  případě dodavatelů masných surovin
se chlubíme také spoluprací s  Farmou Chovaneček nebo Farmou Vlkovec.
Mezi naše oblíbená vinařství se pak řadí Arte Vini, Vinit a  Moët  & Chandon,
obzvlášť milujeme Prosecca z Prosekárny.

Chcete prozradit místního dodavatele pokrmu,
který přirostl k  vašemu gastronomickému srdci?
Nebojte se nás na ně zeptat a  v budoucnu u  nich také nakoupit!

MÍCHANÝ NÁPOJ

Dark'n Stormy, Old Fashioned, Daiquiri Red Berry, Amaretto Sour, Chandon Garden Spritz.
Ne, nejde o  starověké zaklínadlo, které by proměnilo vodu ve víno,
ale o  názvy pečlivě vybraných míchaných drinků, které zdobí stoly našeho cateringu.
Kreativního ducha promítáme i  do neustále se měnící nabídky míchaných nápojů.
Ta potěší jak ty, kdo touží po rychlém alkoholickém opojení, tak také znalce,
kteří, aniž by přitom přišli o  střízlivost, rádi ochutnají něco originálního.
Konkrétní výběr drinků připravujeme na základě požadavků jednotlivých klientů,
receptury má na starosti kolega Samuel Martinko.

NABÍDKA

Jsme hrdí na řadu klientů, kteří si naše služby objednávají opakovaně.
A  právě pro ně musíme svou nabídku neustále obměňovat.
Rozhodně jim nevaříme stále stejná jídla!

Při vytváření nových pokrmů využíváme kreativitu i  dlouholeté zkušenosti.
Každý z  pokrmů má své jedinečné charakteristiky, které mohou být inspirovány
národnostmi zvyky, ročními obdobími či kulturními tradicemi.
Možností je nespočet. Ať už se jedná o  svatební hostinu či konferenční catering,
můžete si být jisti tím, že společně s  vámi vybereme to pravé ořechové!
Pražský catering si zakládá na originalitě a  proměnlivosti,
a  my ve velké konkurenci rozhodně nezaostáváme.

OFFICE CATERING

Povinnosti v  práci jsou často dlouhé a  náročné, s  jakýmkoliv osvěžením
jde ale práce lépe od ruky. A  právě s  tím vám může pomoci office catering,
který děláme jak pro události ve velkých firmách jako je Philip Morris,
Pražská správa nemovitostí, Mercedes, Škoda auto nebo Amazon,
tak pro malá dopolední jednání v  coworkingových prostorách. Vše připravujeme
z  čerstvých surovin, naše chlebíčky miluje celé Praha a  o  jednohubkách
se vám bude zdát ještě dlouho po skončení jednání,
ať už je jeho výsledek jakýkoliv.

PIVO

Jídlo bez piva, které je pro naši zemi tak typické, si většina lidí neumí představit.
České pivo však představuje mnohem víc. Je to symbol bohaté kulturní tradice naší země,
ať už jde o  „nefiltr“ nebo světlý ležák.

Česká republika je největším konzumentem piva na světě, a  to s  velkým náskokem!
I proto si na jeho výběru a  způsobu podávání dáváme velmi záležet.
Pivo odebíráme především od pivovarů Matuška a  Únětice.
S  nimi jsme ještě nikdy nešlápli vedle.

RAUT

Společenská událost plná zábavy a  bohaté gastronomie. Tak přesně to je raut.
Nejde tak docela říct, o  co konkrétně půjde. Raut může být pořádán za účelem oslav,
setkání nebo jiných společenských příležitostí formálního či neformálního charakteru.

Na rautu se mohou podávat pokrmy inspirované mnoha směry, a  to jak teplé,
tak i  studené. Nápoje mohou být alkoholické i  nealkoholické.
Raut můžete uspořádat kdekoliv, od rodinných domů, přes zahrady,
restaurace či dokonce haly! A  právě to je na něm tak skvělé.
Nikdy předem nevíte, čím vás hostitel zrovna překvapí.

Nějaké jistoty u  našich rautů přece jen najdete. Na žádném z  nich
nebudou chybět výběrová jídla jako hovězí tatarák, trhané kachní maso,
hovězí bourguignon, cake pops či klienty oblíbený speciál
v  podobě kachní paštičky na briošce se švestkovým gelem a  řeřichou.

SVATEBNÍ DORT

Téměř každý zná scénář svatby, která skončí převrácením svatebního dortu
na někoho z  pozvaných – nedej bože na nevěstu! Naštěstí pro vás,
většinou to dopadne dobře. Vlastně přímo výtečně, a  to doslova!

Při svatebním cateringu dokážeme připravit jakýkoli dort. Od tradičních kousků
až po trendy a  módní záležitosti. Složitější a  výběrové dorty konzultujeme
se světoznámým cukrářem Lukášem Skálou. Jednodušší dorty pak pečeme ve své cukrárně.
Ochutnávka dortu je samozřejmostí. Klient si může vybrat jak příchuť,
tak celkový vzhled a  výsledný dojem z  dortu.

TASTING

Spokojenost klientů je na prvním místě, to je samozřejmé,
nezapomínáme ale na slavné přísloví „sto lidí, sto chutí“.
A  právě proto zařazujeme tasting menu už ve fázi přípravy.

Během tastingu ochutnáte mnoho jídel a  s  pomocí našich someliérů
k  nim přiřadíte i  vhodné nápoje. Na tasting zveme hosty
do Národního domu na Vinohradech. O  celý průběh ochutnávky
se starají naši zkušení event manageři Jakub Sikora, Tereza Lazová a  Robin Nguyen.
Komunikaci zajišťuje sales manager Karolína Mustafa.

UDÍRNA

Kouření povoleno! Ale ne tak, jak si myslíte. V  tomto případě se používá
pro dodání originální struktury a  chuti. Kouř zde nejčastěji pochází ze specializovaného uhlí,
jehož složení a  druh se významně promítne do finální podoby připravované suroviny.
Mezi produkty, které si udíme sami, patří klobásy, vepřové maso, tatarák a dokonce i zelenina.

Světe div se, po každém jednotlivém uzení bude chuť jídla o něco unikátnější.
Pokud vám nevadí kouřové aroma a kořeněná chuť,
tak jsou pro vás naše uzené produkty skvělou volbou!

VINNÝ LÍSTEK

Víno milujeme! A  věříme, že vy také. Vína perfektně doplňují konkrétní pokrmy
a  vytvářejí s  nimi ideální kombinace.

Chápeme, jak složité je vyznat se v  obrovském množství variant. Proto se snažíme,
aby byl náš vinný lístek přehledný a  strukturovaný. Najdete v  něm vína od ověřených dodavatelů,
jako jsou Prosecca z  Prosekárny, vinařství Arte Vini, Kolby nebo Moët &  Chandon.

Během roku děláme několik ochutnávek, kde s  celým týmem vybíráme
to nejlepší pro své akce. Doporučení pro váš event jsou pak založena
na znalostech a  zkušenostech našich event someliérů, kteří se, ve spolupráci
se šéfkuchaři, starají o  to, aby ke každému pokrmu doporučili ideální víno.

WELCOME DRINK

Welcome drink je nejenom pohostinným gestem, ale také prostředkem,
který pomáhá navodit ideální atmosféru. Variant je mnoho.
Výběr by měl splňovat preference hostů, ať už se jedná o  alkoholické
nebo nealkoholické nápoje. Nejčastěji podáváme šampaňské, prosecco nebo virgin mojito.

Tato první zkušenost ihned po příchodu může být klíčová pro to,
jak rychle se hosté začnou navzájem seznamovat a  zapojovat do konverzací.
Výběr kvalitního welcome drinku povznese akci na vyšší úroveň.
Hosté navíc budou od začátku vědět, že s  FOODWAY Cateringem jsou v  dobrých rukou.

ZERO WASTE

V  dnešní době již nikdo nemůže zpochybnit lidstvem napáchané škody
na životním prostředí. Je na každém z  nás, jak se k  tomuto problému postavíme.
My jsme se právě proto vydali cestou zero waste cateringu. Omezením plýtvání potravinami
se tak snižuje uhlíková stopa, způsobená jejich převozem a  pěstováním.

Vaření s  minimálním množstvím odpadu navíc podporuje vynalézavost
a  kreativitu v  kuchyni tím, že nás nutí využívat všechny části potravin.
Rautové menu stavíme tak, aby se suroviny spotřebovaly v  co největší míře.
V  cíli tak dojdeme k  receptům, které by nás zprvu vůbec nenapadly.
A  právě chuť těchto pokrmů mají naši hosté nejraději!

Snaha o  snížení dopadu na životní prostředí se však netýká pouze surovin
a  jejich zpracování. Důležité je omezit odpad i  v  průběhu akcí.
Toho jsme docílili například u  cateringu pro ČSOB, kterého se zúčastnilo na 4000 osob.
Zde jsme namísto běžných jednorázových kelímků vsadili
na zálohované kelímky NickNack. Náš svět máme rádi takový, jaký je.
Proto o  něj pečujeme.






Nejsme v tom sami. Vaříme společně, v síti restaurací Together.